• Αρχική
  • Συλλογές
  • Τα βιβλία μου
  • Κατηγορίες
  • Βιβλία
  • Συγγραφείς
  • Εκδότες
  • Σειρές
  • Ανακαλύψτε
  • Προτεινόμενα
  • Δημοφιλή
  • Βραβευμένα
  • Τελευταίες Κυκλοφορίες
  • Σελίδες
  • Σχετικά
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

Sqreen | Runtime Application Protection Crafted with in CEID
© 20[0-9]{2} Copyleft
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΣΥΛΛΟΓΕΣ
  • ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΗ
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • Συγγραφείς
  • Εύη Βουτσινά

Ευη Βουτσινα

author_photo

Βιβλία
41

Εμφανίσεις
80

Αγαπημένος Συγγραφέας
0

Εύη Βουτσινά


Η Εύη Boυτσινά (1950-2013) γεννήθηκε το 1950 στη Λευκάδα, όπου και έζησε μέχρι το 1968. Έκανε σπουδές αγγλικής φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και δίδαξε αγγλικά, ιδιωτικά, για μερικά χρόνια. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μαγειρική. Παράλληλα ασχολήθηκε και με τη θεωρητική πλευρά της γαστρονομίας και αρθρογράφησε σχετικά. Επίσης κατέγραφε συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το υλικό των καταγραφών είναι και η αφετηρία για το δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς της ως μαγείρισσας. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Το ψωμί" κυκλοφόρησε το 1995 από τις Εκδόσεις Τροχαλία και η Β' έκδοση το 2000 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Η τετράτομη "Γεύση Ελληνική", το δεύτερο έργο της γύρω από τη γαστρονομία (Εκδόσεις Καστανιώτη 1998, 2007). Ακολούθησε η τρίτομη "Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004) και το "Κρόκος-σαφράν" (Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, 2004). Έχει εκδώσει επίσης το τρίτομο έργο "Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων Και μικρό ανθολόγιο" (Εκδόσεις Κτίστη, 1981). Θα ήθελε να έχει μαγειρέψει για τον Θεόδωρο Ντοστογιέφσκι, για τους Μπητλς, για τον Μάρκο Βαμβακάρη και για τον Βαν Γκογκ.Έφυγε από τη ζωή στις 10 Δεκεμβρίου 2013, σε ηλικία 63 ετών.

Βιβλία - Συγγραφή - (41)

  • 1
  • 2
  • 3
  • ›
  • »

Μαγειρική για δύσκολους καιρούς

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 5 φορές - Σε 0 συλλογές - 624 εμφανίσεις

Iδιαίτερη σημασία δίνεται στην οργάνωση του μαγειρέματος, για να φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα το φα...


Μυρωδικά στο μπαλκόνι

Ντίνος Κιούσης
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 446 εμφανίσεις

Μαθαίνουμε πώς να φυτεύουμε και να καλλιεργούμε τα βασικά μυρωδικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική ...


Φρούτα στο βάζο Φθινόπωρο - Χειμώνας

Ντίνος Κιούσης
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 458 εμφανίσεις

Όλα τα χειμερινά φρούτα γίνονται μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, τσάτνι, κομπόστα. Βήμα – βήμα η παρ...


Κουλούρια και μπισκότα

Ντίνα Νικολάου
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 340 εμφανίσεις

Φτιάχνουμε βήμα - βήμα κουλούρια και μπισκότα για όλες τις περιστάσεις, για σνακ, για τις γιορτές κ....


Ζύμες για πίτες

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 388 εμφανίσεις

Φτιάχνουμε βήμα - βήμα εύκολες, αλλά και πιο πολύπλοκες ζύμες, ανοίγουμε φύλλο και μαθαίνουμε όλα τα...


Κρέμες, γιαούρτι, τυρί

Στέλιος Παρλιάρος
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 364 εμφανίσεις

Όλες οι κρέμες ζαχαροπλαστικής από τις πιο βασικές μέχρι τις πιο ιδιαίτερες. Από κρέμα καραμελέ, παν...


Τάξη + αταξία

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 425 εμφανίσεις

Οι νέοι μιλούν για όλα και ήρθε η ώρα να τους ακούσουμε.Μιλούν για την εκπαίδευση, το σχολείο, τα πα...


Λικέρ, σιρόπια, αναψυκτικά

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 374 εμφανίσεις

Μαθαίνουμε βήμα - βήμα να φτιάχνουμε λικέρ, σπιτικά σιρόπια και αναψυκτικά από φρούτα, τα οποία συντ...


Χειροποίητα ζυμαρικά

Χριστόφορος Πέσκιας
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 357 εμφανίσεις

Φτιάχνουμε βήμα - βήμα τα δικά μας ζυμαρικά, απλά ή γεμιστά και προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές γ...


Ημερολόγιο 2008: Άρτος ο περιούσιος

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 326 εμφανίσεις

Καινούργιος χρόνος έρχεται τρεχάτος και λευκός -άγραφος, έτοιμος να τον γεμίσουμε ομορφιές, συγκινήσ...


Σπιτικό ψωμί

Αλέξανδρος Παπανδρέου
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 334 εμφανίσεις

Το απλό ψωμί, το εύκολο, αυτό που δεν έχει χρόνο αναμονής, γεμιστό με τυρί, γεμιστό με μυρωδικά ή σκ...


Γεύση ελληνική

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 341 εμφανίσεις

Όλα μαζί τα πράγματα και τα μικροπράγματα που δίνουν τόνο στις στιγμές, όλα εκείνα που φτιάχνονται μ...


Ζύμες για τάρτες και πίτσες

Χριστόφορος Πέσκιας
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 300 εμφανίσεις

Μπριζέ ή σαμπλέ, με γιαούρτι ή με κρασί; Πως φτιάχνουμε βήμα - βήμα τις ζύμες για τάρτα, ποιά ταιριά...


Κρόκος - σαφράν

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 388 εμφανίσεις

Με την παρούσα έκδοση επιχειρείται για πρώτη φορά η παρουσίαση των χρήσεων του κρόκου στη μαγειρική....


Γεύση ελληνική

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 281 εμφανίσεις

Σε τούτον τον τόμο συγκέντρωσα ένα μέρος από τα παραδοσιακά ελληνικά ψωμιά που έχω καταγράψει - το π...


Σπιτικές κονσέρβες

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 286 εμφανίσεις

Μαθαίνουμε τα πάντα για την συντήρηση λαχανικών στην άρμη, την αποξήρανσή του, πώς να τα κάνουμε του...


Φρούτα στο βάζο Άνοιξη - Καλοκαίρι

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 330 εμφανίσεις

Βερίκοκα, κεράσια και όλα τα καλοκαιρινά φρούτα γίνονται μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, τσάτνι, κομ...


Ημερολόγιο 2010: Άρτος ο περιούσιος

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 323 εμφανίσεις

Καινούργιος χρόνος έρχεται τρεχάτος και λευκός -άγραφος, έτοιμος να τον γεμίσουμε ομορφιές, συγκινήσ...


Βιογραφίες ελλήνων συγγραφέων και μικρό ανθολόγιο

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 220 εμφανίσεις

3 τόμοι - 368 λογοτέχνες και το έργο τους, κάθε σημαντική πληροφορία για τη ζωή, το έργο τους και πλ...


Το ψωμί

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 306 εμφανίσεις

Ένα βιβλίο για το ψωμί. Μια μικρή περιπλάνηση στο νκόσμο της οικιακής αρτοποιίας.82 συνταγές ψωμιών,...


  • 1
  • 2
  • 3
  • ›
  • »