• Αρχική
  • Συλλογές
  • Τα βιβλία μου
  • Κατηγορίες
  • Βιβλία
  • Συγγραφείς
  • Εκδότες
  • Σειρές
  • Ανακαλύψτε
  • Προτεινόμενα
  • Δημοφιλή
  • Βραβευμένα
  • Τελευταίες Κυκλοφορίες
  • Σελίδες
  • Σχετικά
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

Sqreen | Runtime Application Protection Crafted with in CEID
© 20[0-9]{2} Copyleft
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΣΥΛΛΟΓΕΣ
  • ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΗ
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • Συγγραφείς
  • Χριστόφορος Πέσκιας

Χριστοφορος Πεσκιας

author_photo

Βιβλία
9

Εμφανίσεις
33

Αγαπημένος Συγγραφέας
0

Χριστόφορος Πέσκιας


Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική. Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 1992, δούλεψε για 3 χρόνια στο εστιατόριο "Dash" στην Κηφισιά. Το1995 ταξίδεψε στο Σικάγο για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter, τον οποίο θεωρεί μέντορά του. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε για λίγο στο εστιατόριο "Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως" και έπειτα στο "Rock 'η' Roll" και το"Balthazar". Στη συνέχεια ταξίδεψε για ένα διάστημα στην Ευρώπη για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στον Ferran Adria, τον Mark Menaux και τον ]oel Robuchon, πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το εστιατόριο "48". Από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκεένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση. Το 2007 και το 2008, μάλιστα, ήταν στη λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου του περιοδικού "Restaurant Magazine". Ακολούθησε η συνεργασία του με την εταιρεία Creta Farm για την ανάπτυξη των εστιατορίων "Dakos", που βασίζονται στη μοντέρνα κρητική κουζίνα. Το 2009 βραβεύτηκε ως "Σεφ της χρονιάς" από το περιοδικό "Αθηνόραμα" και από τον Ιούνιο του 2008 συνεργάζεται με το περιοδικό "Γαστρονόμος". Με το ένα βλέμμα στην παράδοση και το άλλο στις μοντέρνες τεχνικές και τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, με διάθεση νοσταλγίας αλλά και ανανέωσης, ο Χριστόφορος Πέσκιας αφήνει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα στην ελληνική γαστρονομία.

Βιβλία - Συγγραφή - (9)

Μυρωδικά στο μπαλκόνι

Ντίνος Κιούσης
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 447 εμφανίσεις

Μαθαίνουμε πώς να φυτεύουμε και να καλλιεργούμε τα βασικά μυρωδικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική ...


Κουλούρια και μπισκότα

Ντίνα Νικολάου
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 340 εμφανίσεις

Φτιάχνουμε βήμα - βήμα κουλούρια και μπισκότα για όλες τις περιστάσεις, για σνακ, για τις γιορτές κ....


Ζύμες για πίτες

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 389 εμφανίσεις

Φτιάχνουμε βήμα - βήμα εύκολες, αλλά και πιο πολύπλοκες ζύμες, ανοίγουμε φύλλο και μαθαίνουμε όλα τα...


Χειροποίητα ζυμαρικά

Χριστόφορος Πέσκιας
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 357 εμφανίσεις

Φτιάχνουμε βήμα - βήμα τα δικά μας ζυμαρικά, απλά ή γεμιστά και προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές γ...


Ζύμες για τάρτες και πίτσες

Χριστόφορος Πέσκιας
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 300 εμφανίσεις

Μπριζέ ή σαμπλέ, με γιαούρτι ή με κρασί; Πως φτιάχνουμε βήμα - βήμα τις ζύμες για τάρτα, ποιά ταιριά...


Ελληνική κουζίνα

Χριστόφορος Πέσκιας
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 279 εμφανίσεις


Ψήσιμο στη σχάρα

Νένα Ισμυρνόγλου
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 341 εμφανίσεις

Ένας πλήρης οδηγός από την επιλογή της ψησταριάς και το άναμμα της φωτιάς μέχρι το ψήσιμο όλων των κ...


Σπιτικές κονσέρβες

Εύη Βουτσινά
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 286 εμφανίσεις

Μαθαίνουμε τα πάντα για την συντήρηση λαχανικών στην άρμη, την αποξήρανσή του, πώς να τα κάνουμε του...


Ιδιαίτερα μαθήματα υψηλής μαγειρικής

Χριστόφορος Πέσκιας
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 264 εμφανίσεις

[...] Στην ανθρώπινη ιστορία η τεχνική στη μαγειρική ή, αν θέλετε, η υψηλή μαγειρική ήταν σημαντική....