• Αρχική
  • Συλλογές
  • Τα βιβλία μου
  • Κατηγορίες
  • Βιβλία
  • Συγγραφείς
  • Εκδότες
  • Σειρές
  • Ανακαλύψτε
  • Προτεινόμενα
  • Δημοφιλή
  • Βραβευμένα
  • Τελευταίες Κυκλοφορίες
  • Σελίδες
  • Σχετικά
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

Sqreen | Runtime Application Protection Crafted with in CEID
© 20[0-9]{2} Copyleft
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΣΥΛΛΟΓΕΣ
  • ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΗ
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • Συγγραφείς
  • Αλβέρτος Αρούχ

Αλβερτος Αρουχ

author_photo

Βιβλία
12

Εμφανίσεις
26

Αγαπημένος Συγγραφέας
0

Αλβέρτος Αρούχ
1950-2014


Ο Αλβέρτος Αρούχ ή "Επίκουρος", σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε για πολλά χρόνια σε οικονομική εφημερίδα. Η αγάπη του για το φαγητό τον οδήγησε στον κόσμο της γευσιγνωσίας. Για πολλά χρόνια συνεργάτης των περιοδικών "Bazaar", "Status" και των ένθετων "E" και "Gourmet" της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", συνεργάστηκε επίσης με τα περιοδικά "View" της "Κυριακάτικης Καθημερινής", "Men", "Ευ", "Ζην", τις εφημερίδες "City Press" και "Κέρδος", και το φιλοφοφικό περιοδικό "Cogito". Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, 12 Απριλίου 2014.

Βιβλία - Συγγραφή - (12)

Το μοντέρνο στη σκέψη και τις τέχνες του 20ού αιώνα

Αριστείδης Αντονάς
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 413 εμφανίσεις

Η γεωγραφία του μοντέρνου στη διάρκεια του 20ού αιώνα περιλαμβάνει πόλεις όπως η Βιέννη, το Βερολίνο...


Οδηγός εστιατορίων 2011 από τον Επίκουρο

Αλβέρτος Αρούχ
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 432 εμφανίσεις


Η γεύση της μνήμης

Αλβέρτος Αρούχ
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 295 εμφανίσεις

Γεννήθηκα σε μια μονοκατοικία της οδού Ρόδου, κοντά στην Αχαρνών, λίγο πιο πάνω από τις γραμμές του ...


artCuisine

Αλβέρτος Αρούχ
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 405 εμφανίσεις

Το θέμα αυτού του βιβλίου είναι το φαγητό. "Α", θα πείτε, "ακόμη ένα βιβλίο μαγειρικής, ακόμη ένα -ε...


Μοριακή γαστρονομία

Hervé This
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 278 εμφανίσεις

Πώς θα καταφέρουμε ο κρόκος ενός βρασμένου σφιχτού αυγού να είναι ακριβώς στο κέντρο; Τι πρέπει να κ...


Η φιλοσοφία στην κουζίνα

Francesca Rigotti
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 310 εμφανίσεις

Η φιλοσοφία και η μαγειρική, σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι δύο δραστηριότητες με στενή συγγένεια. Ε...


Η νέα ελληνική κουζίνα

Αλβέρτος Αρούχ
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 263 εμφανίσεις

Ξεκίνησα το βιβλίο ετούτο με σκοπό να μιλήσω για τη Νέα Ελληνική Κουζίνα, την τάση που επικρατεί πλέ...


Comedo ergo sum

Αλβέρτος Αρούχ
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 269 εμφανίσεις

Στους δέκα διαλόγους που έστησε ανάµεσα στον Πλίνιο και τον Πύρρωνα, δυο φίλους που ζουν στην σύγχρο...


Κριτική του γευστικού λόγου

Αλβέρτος Αρούχ
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 307 εμφανίσεις

Η "επικούρειος" κριτική του γευστικού λόγου παραπέμπει σκωπτικά στην καντιανή κριτική του καθαρού λό...


Ο γαστρονομικός πολιτισμός από την αρχαιότητα έως σήμερα

Jean - François Revel
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 294 εμφανίσεις

"Τοιούτον ο θαυμαστός ούτος του λόγου οικονόμος Αθήναιος ήδιστον λογόδειπνον εισηγείται..."(Αθήναιος...


Οικονομική κωμωδία

Αλβέρτος Αρούχ
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 319 εμφανίσεις


Οικονομική παρωδία

Αλβέρτος Αρούχ
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 247 εμφανίσεις