• Αρχική
  • Συλλογές
  • Τα βιβλία μου
  • Κατηγορίες
  • Βιβλία
  • Συγγραφείς
  • Εκδότες
  • Σειρές
  • Ανακαλύψτε
  • Προτεινόμενα
  • Δημοφιλή
  • Βραβευμένα
  • Τελευταίες Κυκλοφορίες
  • Σελίδες
  • Σχετικά
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

Sqreen | Runtime Application Protection Crafted with in CEID
© 20[0-9]{2} Copyleft
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΣΥΛΛΟΓΕΣ
  • ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΗ
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • Συγγραφείς
  • Ελένη Ψυχούλη

Ελενη Ψυχουλη

author_photo

Βιβλία
24

Εμφανίσεις
38

Αγαπημένος Συγγραφέας
0

Ελένη Ψυχούλη


Η Ελένη Ψυχούλη γεννήθηκε το 1963 στον Βόλο. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού. Εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις. Έζησε για 10 χρόνια στο Παρίσι. Μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις "Λιβάνη". Το 1999 ανέλαβε τη στήλη για το εστιατόριο "Πείνα" του "Symbol", ενθέτου της εφημερίδας "Επενδυτής". Για 4 χρόνια είχε την ευθύνη της στήλης για το εστιατόριο στο "Κάπα", ένθετο της "Καθημερινής", και για 4 επίσης χρόνια τη στήλη για το εστιατόριο στο εβδομαδιαίο "Downtown" της Imako. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της εφημερίδας "Πρώτο θέμα" έγραφε τη στήλη για το εστιατόριο στο κυριακάτικο ένθετο. Επίσης, είχε την ευθύνη των γαστρονομικών κομματιών στο περιοδικό "Blue" της αεροπορικής εταιρείας Aegean και σε όλα τα έντυπα των Ειδικών Εκδόσεων στις εκδόσεις Imako. Εργάστηκε ως συντάκτρια στο "View" της "Καθημερινής" και στον "Γαστρονόμο" της ίδιας εφημερίδας, από την αρχή της έκδοσής τους μέχρι τον Νοέμβρη του 2007. Για 5 χρόνια είχε την ευθύνη όλων των γαστρονομικών κομματιών, των γαστρονομικών ένθετων και τη στήλη για το εστιατόριο στο περιοδικό "Esquire" των εκδόσεων Imako, καθώς και στο περιοδικό "NITRO". Για 1 χρόνο συνεργάστηκε ως γαστρονομική συντάκτρια στη free press εφημερίδα "Lifo". Το 2004, εργάστηκε ωε γαστρονομική συντάκτρια στο περιοδικό "Ευ Ζην". Τα 4 τελευταία χρόνια εργάζεται ως γαστρονομική συντάκτρια στο περιοδικό "ΗΟΜΜΕ" και στα ειδικά ένθετα της εφημερίδας "Ημερησία". Εργάζεται ως ειδική συντάκτρια στο "Βήμα Γκουρμέ" και ως γαστρονομική συντάκτρια στα περιοδικά "ΒHMagazino", "V men", τα ταξιδιωτικά ένθετα της εφημερίδας "Τα Νέα" και του "Maison & Decoration" και ως ειδική συνεργάτρια στο περιοδικό "Cook Book", ένθετο του "Έθνους". Συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το περιοδικό "Olive" με ειδική στήλη για το εστιατόριο. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις Φερενίκη με τίτλο "25 σεφ σε 25 λεπτά". Έχει συνεργαστεί ωε μόνιμη συντάκτρια με τα περιοδικά "Marie Claire", "Maison & Decoration", "Votre Beaute", "Celebrity,", "Ρink", "Ρassport", "Grazia" και "FREE". Έχει επίσης- προλογίσει βιβλία με θέμα τη μαγειρική. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, στο σαββατοκυριακάτικο μαγκαζίνο της ΝΕΤ με θέματα γαστρονομίας το 2005, στη ΝΕΤ και τον ΑΝΤ-1 στη δεκαετία του '90. Από τον Οκτώβρη του 2010 παρουσιάζει και επιμελείται την καθημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ "Σεφ στον αέρα" και εργάζεται με πάθος για το site της www.pirouni.gr
Διαβάστε περισσότερα

Βιβλία - Συγγραφή - (11)

Η Κιβωτός: παλαιοί σπόροι για νέες καλλιέργειες

Φοίβη Γιαννίση
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 808 εμφανίσεις

Πρόκειται για βιβλίο-κατάλογο της επίσημης Ελληνικής Συμμετοχής στη 12η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της ...


Πίτες χωρίς φύλλο

Ελένη Ψυχούλη
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 355 εμφανίσεις

Λέγονται και πίτες της τεμπέλας επειδή από τη διαδικασία λείπει το δύσκολο μέρος του ανοίγματος φύλλ...


Όλα στη λαδόκολλα

Ελένη Ψυχούλη
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 439 εμφανίσεις

Η πάλαι ποτέ λαδόκολλα, και νυν χαρτί για ψήσιμο στον φούρνο, είναι ευκολία και εγγυημένη νοστιμιά. ...


Κεφτέδες

Ελένη Ψυχούλη
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 351 εμφανίσεις

Τον συναντάμε σε δεκάδες μορφές, γεύσεις και σχήματα. Ο κεφτές είναι από τα πιο... φιλικά προς τον μ...


Έτοιμα σε 20 λεπτά

Ελένη Ψυχούλη
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 311 εμφανίσεις

Δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω, δεν έχω χρόνο" είναι η πιο συνηθισμένη δικαιολογία εκείνων που πιστεύου...


Γλυκά για αρχάριους

Ελένη Ψυχούλη
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 370 εμφανίσεις

Η ζαχαροπλαστική λένε πως συγγενεύει με τη χημεία. Το γλυκό θέλει μέτρημα και μέτρο, ακρίβεια, συγκε...


Ταπεράκι στο γραφείο

Ελένη Ψυχούλη
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 317 εμφανίσεις

Ήρθε ο καιρός που το ταπεράκι έγινε μόδα και, μάλιστα, παγκόσμια. Αυτό συνέβη για παραπάνω από έναν ...


Στην κουζίνα βήμα βήμα

Ελένη Ψυχούλη
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 246 εμφανίσεις

Στις συνταγές της, η Ελένη Ψυχούλη χρησιμοποιεί υλικά που βρίσκονται καθημερινά στο ψυγείο και στα ν...


Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού

Ελένη Ψυχούλη
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 261 εμφανίσεις

Οι μέρες του καλοκαιριού σε ένα μικρό χωριό του Πηλίου, πλάι στη θάλασσα. Η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχο...


Με 5 ευρώ

Ελένη Ψυχούλη
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 280 εμφανίσεις

Οι δύσκολοι καιροί επανέφεραν την cucina povera ή μήπως η "φτωχή κουζίνα" ήρθε στη μόδα -από σύμπτωσ...


Θεσσαλία: Πήλιο Βόρειο και Κεντρικό: Βόλος: Κίσσαβος

Βάλυ Βαϊμάκη
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 280 εμφανίσεις

Κένταυροι, μαγικό βουνό, βουνό και θάλασσα μαζί, Αιγαίο και Παγασητικός στο κέντρο της Ελλάδας, ζωντ...


Βιβλία - Συμμετοχή - (13)

Κοινωνίες άρρωστες από πρόοδο

Marc Ferro
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 386 εμφανίσεις

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει το συσχετισμό που υπάρχει μεταξύ των τελευταίων γεγονότων -Τσερνόμπιλ, AI...


Αμήχανοι θεατές

Bernard Pivot
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 406 εμφανίσεις


Estafilades, ο μύθος του Takis

Τάκις
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 443 εμφανίσεις


Τι να κάνουμε για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Michel Rocard
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 325 εμφανίσεις


Περιμένετε κι άλλο μωρό;

Bernard Geberowicz
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 252 εμφανίσεις

Η γέννηση ενός μωρού επηρεάζει πάντα την ισορροπία της οικογένειας. Οι γονείς συχνά ανησυχούν μήπως ...


Αλμανάκ για τους εραστές του καλού φαγητού

Grimod De la Reynière
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 321 εμφανίσεις

Ο πρώτος γαστρονομικός οδηγός με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.Μέσα από ένα πλήθος μικρών χαριτωμέν...


Η δύναμη της αγάπης

Yann Queffélec
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 225 εμφανίσεις


Ο βασιλιάς, ο σοφός και ο γελωτοποιός

Shafique Keshavjee
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 180 εμφανίσεις

Μετά από κάποια περίεργα όνειρα, ο Βασιλιάς μιας μακρινής χώρας, ακολουθώντας τις συμβουλές του Σοφο...


Τηλεόραση εγώ; Όχι, ευχαριστώ

Jean - Philippe Toussaint
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 1 συλλογές - 350 εμφανίσεις


Επιστολή του Στάλιν στα παιδιά του Ανατολής και Δύσης που επιτέλους έχουν συμφιλιωθεί

Raoul Vaneigem
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 258 εμφανίσεις


Γονιός... μόνος στο σπίτι

Jocelyne Dahan
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 240 εμφανίσεις

Δεν είναι πάντα εύκολο για ένα γονιό να μεγαλώνει μόνος το παιδί του. Συχνά αποθαρρύνεται από τον όγ...


Ελεύθερα

Danièlle Mitterrand
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 539 εμφανίσεις


Η Ελένη Ψυχούλη "μαγειρεύει"

Συλλογικό έργο
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 210 εμφανίσεις

- Για ποιο λόγο μπαίνει κάποιος στην κουζίνα;- Τι πρέπει να ξέρει ένας επίδοξος μάγειρας για να πετύ...