• Αρχική
  • Συλλογές
  • Τα βιβλία μου
  • Κατηγορίες
  • Βιβλία
  • Συγγραφείς
  • Εκδότες
  • Σειρές
  • Ανακαλύψτε
  • Προτεινόμενα
  • Δημοφιλή
  • Βραβευμένα
  • Τελευταίες Κυκλοφορίες
  • Σελίδες
  • Σχετικά
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

Sqreen | Runtime Application Protection Crafted with in CEID
© 20[0-9]{2} Copyleft
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΣΥΛΛΟΓΕΣ
  • ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΗ
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • Συγγραφείς
  • Νικόλαος Σταυρουλάκης

Νικολαος Σταυρουλακης

author_photo

Βιβλία
4

Εμφανίσεις
16

Αγαπημένος Συγγραφέας
0

Νικόλαος Σταυρουλάκης


Nicholas Stavroulakis was born in England to a family from Hania in Crete. He was educated in the United States and England and received an MA in Islamic Art from the University of Michigan. In the late 1950s he taught in Athens while pursuing careers in printing and painting. His work has been in numerous solo and group exhibitions in Greece and abroad.He taught Byzantine and Ottoman art and architecture at the University of Tel Aviv (1968-1972) and was director of the Jewish Museum in Athens (1977-1993).Since 1993 he has been living in Hania where he is director of the reconstructed Etz Hayyim Synagogue, which is dedicated to bringing together different religions and cultures. His study of the Greek culinary tradition has produced several conference papers and three books: Cookbook of the Jews of Greece, Salonika: A Family Cookbook, and West Cretan Cooking.In EnglishCookbook of the Jews of Greece. Athens, Lycabettus Press, 1986. 280pp.The Jews of Greece. Athens, Talos Press, 1990. 128pp.Sephardi and Romaniote Jewish Costumes in Greece and Turkey. Athens, The Jewish museum of Greece, 1986. Jewish sites and Synagogues of Greece. Athens, Talos Press, 1992. 312pp.The Jews of Greece. Athens, Talos Press, 1990. 128pp. ISBN: 960-7459-00-8Jewish Sites and Synagogues of Greece. Athens, Talos Press, 1992. 312pp. ISBN: 960-7459-01-6Salonika, A Family Cookbook. Athens, Talos Press, 1997. 240pp. ISBN: 960-7459-05-9Salonika, Jews and Dervishes. Athens, Talos Press, 1993. 84pp. ISBN: 960-7459-02-4

Βιβλία - Συγγραφή - (2)

Cookbook of the Jews of Greece

Νικόλαος Σταυρουλάκης
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 230 εμφανίσεις


West Cretan Cooking

Νικόλαος Σταυρουλάκης
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 190 εμφανίσεις

Poor in (animal) fat, high in nutricion, the Cretan diet is based on pulses, bread and olive oil, an...


Βιβλία - Συμμετοχή - (2)

Athens - Auschwitz

Ερρίκος Σιβίλιας
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 314 εμφανίσεις

Errikos Sevillias was born in Athens in 1901 into a Sephardic family. He learned how to work in leat...


Cookbook of the Jews of Greece

Νικόλαος Σταυρουλάκης
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 230 εμφανίσεις