• Αρχική
  • Συλλογές
  • Τα βιβλία μου
  • Κατηγορίες
  • Βιβλία
  • Συγγραφείς
  • Εκδότες
  • Σειρές
  • Ανακαλύψτε
  • Προτεινόμενα
  • Δημοφιλή
  • Βραβευμένα
  • Τελευταίες Κυκλοφορίες
  • Σελίδες
  • Σχετικά
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

Sqreen | Runtime Application Protection Crafted with in CEID
© 20[0-9]{2} Copyleft
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΣΥΛΛΟΓΕΣ
  • ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΗ
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • Συγγραφείς
  • Παύλος Μ. Καπόγλου

Παυλος Μ. Καπογλου

author_photo

Βιβλία
1

Εμφανίσεις
10

Αγαπημένος Συγγραφέας
0

Παύλος Μ. Καπόγλου


Ο Παύλος Μ. Καπόγλου είναι πτυχιούχος γεωπονίας του ΑΠΘ. Εργάσθηκε ως γεωπόνος-ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών "Δημόκριτος". Συνεργάσθηκε με γνωστό όμιλο εταιριών ζυθοποιίας και βιομηχανιών κονσερβοποιίας και τοματοπολτού και συνέβαλε με επιτυχία στην επέκταση των καλλιεργειών του βιομηχανικού ροδάκινου και της βιομηχανικής τομάτας στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης συνέβαλε στην έρευνα και διάδοση της καλλιέργειας του λυκίσκου στην ίδια περιοχή, αλλά το πρόγραμμα και οι αγρότες εγκαταλείφτηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας. Υπήρξε πρωτοπόρος στην Ελλάδα, από το 1984, της διάδοσης της χρήσης στην γεωργία των ιδιωτικών εδαφολογικών και χημικών εργαστηρίων για αναλύσεις εδάφους και φύλλων με στόχο την ορθολογική λίπανση και τη μείωση της νιτρορρύπανσης. Βλέποντας τον μεγάλο κλυδωνισμό, που προκάλεσε η παγκοσμοιοποίηση και η νέα ΚΑΠ στην ελληνική Γεωργία και θέλοντας να συμβάλλει στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, που προβάλλει σήμερα σαν ένα κυρίαρχο πρόβλημα, αποφάσισε τη συγγραφή τού βιβλίου για τη γλυκιά, αλλά αθώα στέβια, μια νέα πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια, που θα δόσει διέξοδο απασχόλησης και απόκτησης νέων εισοδημάτων στους Έλληνες αγρότες.

Βιβλία - Συγγραφή - (1)

Στέβια: Γλυκιά αλλά αθώα, μια νέα πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια

Παύλος Μ. Καπόγλου
Προτεινόμενο 0 φορές - Σε 0 συλλογές - 255 εμφανίσεις

Το βιβλίο αναφέρεται στο φυτό στέβια επικεντρώνοντας στην επιχειρηματική καλλιέργεια του και απευθύν...